close
България

Бургаски ученици дискутират рисковите фактори, които водят до заразяване със СПИН

8558

Община Бургас продължава превантивната работа сред подрастващите за предпазването им от опасни заболявания. Поредната инициатива в тази посока е обучителният семинар „Ролята на младите хора в превенцията на сексуално рисковото поведение, сексуално предаваните инфекции и ХИВ/СПИН“, който стартира в Експоцентър „Флора“.

Участие във форума взеха деца от бургаски училища, които притежават изявени лидерски качества.

На откриването на обучителния семинар присъстваха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и Мая Казанджиева – директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“.

„Медицината работи и има малки достижения, но проблемът със СПИН не е решен изцяло. И ако седнем да мислим върху този проблем, мисля, че решението идва чрез вас, младите хора. Защото няма по-добър метод от превенцията, профилактиката и знанието, което трябва да предавате от човек на човек, за да може да избегнете риска да се разболеете“, каза в обръщението си към бургаските ученици при откриването на семинара д-р Мануелян.

Инициативата се организира от отдел „Спорт, превенции и младежки дейности“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“, Община Бургас и в партньорство с „Национална Асоциация по превенция и терапевтично обучение“ – НАПТО.