close
България

Бургас посреща Райна Кабаиванска и най-добрите й ученици в Международния ден на музиката

raina kabaivanska

Голямата българска оперна актриса и почетен гражданин на Бургас – Райна Кабаиванска, се завръща по покана на кмета Димитър Николов в родния град след близо 10-годишно отсъствие.

На  1 октомври, Международен ден на музиката, от 19 часа в залата на Държавна опера – Бургас и в акомпанимента на нейния симфоничен оркестър, тя ще представи Галаконцерт на лауреатите на своя XVIII Международен майсторски клас в Нов български университет и стипендиантите на фонд „Райна Кабаиванска“ за 2018 година. На събитието ще прозвучат арии и ансамбли от прочути опери под диригентството на маестро Найден Тодоров. Билети за концерта ще бъдат пуснати в продажба през следващата седмица.

За последно Райна Кабаиванска посети Бургас на 26 септември 2009 г., отново по покана на кмета Димитър Николов. „Желая на моя град един дълъг и светъл път в бъдещето“ – това послание остави тя след себе си тогава. Нека я посрещнем отново със същата добра енергия, както през 2009 г., и да й покажем, че Бургас се гордее с Райна Кабаиванска!