close
LifeStyle

„Бургас харесва младите“ с първо мащабно събитие

burgas-haresva-mladite

На 13 май /събота/ на Централен плаж ще се проведе първото голямо съвместно мероприятие на Община Бургас с младежката общност в града, част от най-новата инициатива на кмета Димитър Николов – „Бургас харесва младите“.

Идеята за събитието, както и неговата реализация, са изцяло дело на ученическите и студентските съвети. Това е и целта на инициативата – да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Мероприятието се състои от двa сегмента – спорт и концерт. Спортната част ще започне точно в 09:00 часа и включва плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. 14 училища са заявили участие, както и двата университета. Предвидени са три развлекателни игри: „Кой по-бързо?“, „Пътуваща топка“ и „Теглене на въже“, в които могат да се включат всички желаещи ентусиасти, независимо от тяхната възраст.

Много разнообразен, наситен с песни и танци концерт са ни подготвили младите бургазлии. Участие в него с песни, танци, мажоретни състави и фолклорни формации, ще вземат 6 училища, а „Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб“ – Бургас ще демонстрира величието на японското бойно изкуство. Начало на концерта – 12:00 часа на сцената на Община Бургас на Централния плаж.