close
България

Бургас ще се включи и тази година в кампанията „Да изчистим България заедно“

chistene-bs

За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на „bTV Media Group“ под наслов „Да изчистим България заедно“ и призовава всички граждани заедно на 15 септември – събота, от 09.30 часа да се включим в почистването и да направим града ни още по-чист и по-привлекателен.

Тази година определихме 4 зони, които чакат нашата намеса, за да станат още по-чисти :

1. Неохраняема плажна ивица – „Атанасовска коса“

2. Неохраняема плажна ивица – „Солници“

3. Парк „Минерални бани“

4. Парк „Росенец“

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените места, като Община Бургас осигурява достатъчно количества чували и ръкавици.

До петък – 14 септември, до края на работния ден чували и ръкавици могат да се получат от всички териториални дирекции по жилищните комплекси, както и от административните сгради в кварталите на Бургас и съставните селища.

В самия ден на „голямото чистене“ – на 15 септември, в периода от 09:30 до 11:00 ч. в пунктове на 4-те определени за чистене зони ще се раздават чували и ръкавици на гражданите, включили се в кампанията.

Тези, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици и в дирекция „Околна среда“, ул. „Шейново“ 24, ет.2 – в рамките на работното време.

Напомняме, че участващите в кампанията следва да изнесат събраните отпадъци на достъпно за сметоизвозващите автомобили място, както и да информират за местоположението на отпадъците на тел. +35988 7716637 или +359886 063712.

Община Бургас е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Консорциум „Титан Бургас“.

Продължава инициативата за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско предприятие „Чистота ЕКО“. На 15 септември за всеки предадени 3 килограма празни пластмасови бутилки в някой от деветнадесетте мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, ще се раздават по 5 литра висококачествен пакетиран компост.