close
България

БЧК – Бургас ще предоставя топъл обяд на нуждаещи се деца

supa-obtshestvena-trapezariq-topyl-obqd

Програма „Топъл обяд в училище“ за нуждаещи се деца ще реализира за поредна година БЧК – Бургас. Тя се провежда в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския червен кръст и ще започне в края на ноември.

56 деца от социално слаби семейства в Дебелт ще получават топъл обяд в продължение на 4 месеца. Много често това е единственият повод някои от тях да посещават учебните занятия, съобщи пред БНР директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

„Участваме в тази програма за четвърта поредна година. Ние сме подготвили проект, с който кандидатстваме за отпускането на близо 9 хиляди лева.  „Топъл обяд“ се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, и се осъществява в цялата страна, като инициативата съществува и се развива вече 14 години.“

Средствата по тази програма се събират чрез благотворителна кампания, в която имат възможност да се включат граждани, като дарят своето ресто в голяма търговска верига и корпоративни дарители.

Топъл обяд на деца от социални слаби семейства, който посещават училище „Антон Страшимиров“ в Дебелт ще се предоставя от 26 ноември до 30 март следващата година.