close
Спорт

България излиза срещу Беларус в световна квалификация тази вечер

nacionalen-otbor

Българският националният отбор по футбол ще изиграе тази вечер от 19.00 часа четвъртия си мач от световните квалификации за Мондиал 2018.

Съперник на нашите е отборът на Беларус.

Българските „лъвовете“ тръгнаха с 4:3 над Люксембург, но след това загубиха с 1:4 и 0:3 при гостуванията на Франция и Швеция и на практика сложиха край на кампанията си. Лошата новина е, че с поведението си националите прогониха и публиката от стадиона.

От БФС оптимистично обявиха, че чакат 4-5000 зрители, но до снощи бяха продадени малко над 200 билета. Изненади в състава ни не се очакват.

Голямата дилема беше дали селекционерът Петър Хубчев ще постави титуляр на вратата Николай Михайлов или Владислав Стоянов, но в крайна сметка той ще гласува доверие на вратаря на Лудогорец.

Двубоят ще бъде излъчен по сателитния канал BNT HD, тъй като по същото време националната телевизия ще предава изборно студио.

До момента България и Беларус са се срещали помежду си 5 пъти, като нашите имат 4 победи, а бившата съветска република само една.
Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ (4-3-3): В. Стоянов; С. Попов, А. Александров, В. Божиков, П. Занев; И. Чочев, С. Дяков, С. Славчев; А. Тонев, И. Попов, Г. Миланов
Селекционер: П. Хубчев
БЕЛАРУС (4-2-3-1): Хутор; Палицевич, Поляков, Филипенко, Шитов; Кендиш, Маевский; Савицкий, Хлеб, Нехайчик; Корниленко
Селекционер: А. Хацкевич

СЪДИЯ: Щефан Клоснер (Швейцария)
СТАДИОН: „Васил Левски“, София
НАЧАЛО: 19:00 часа

Класиране в групата:
1. Франция 10 т.
2. Швеция 7 т.
3. Холандия 4 т.
4. България 3 т.
5. Беларус 2 т.
6. Люксембург 1 т.