close
България

Български ефрейтор впечатли НАТО с точния си мерник

1

Български ефрейтор спечели уважението на най-добрите снайперисти в НАТО с точния си мерник. Крум Хаджипетков порази стандартна мишена от 1500 метра разстояние.

Пулс – спокоен, координати – точни, един изстрел на километър и половина и мишената е поразена.

„Само аз успях да уцеля тази мишена, никой друг не успя да я уцели. Думите на американския офицер бяха,  че това е рекорден изстрел за най-далечна дистанция за състезанието на НАТО”, каза Крум Хаджипетков, ефрейтор II клас в 31-ви механизиран батальон.

Изстрелът е извън състезателната програма, след тежък крос на пресечен терен и контузия. Условието е да се стреля с непознато оръжие и без стойка.

Ефрейтор Хаджипетков е в армията от 10 години. Казват, че на близки дистанции има уникални, дори невъзможни, попадения – като три куршума в една дупка.

Отказвал прималиви оферти за работа извън армията. „Аз съм отказвал, защото в тоя живот не всичко е пари . За мен е чест да си нося униформата и да служа във българската армия”, посочи Хаджипетков.

Ефрейтор Хаджипетков има нова кауза. Вдъхновен от мечтата на 10-годишно  момче, болно от церебрална парализа, започва обучения по стрелба за болни деца. /bTV