close
България

Валежите в Община Сливен надвишават 10 литра на квадратен метър

vreme-chadyr-dyjd

По данни на хидрометеорологичната обсерватория към БАН в Сливен, за последните два часа на територията на града и общината валежите надвишават 10 литра на квадратен метър и ще продължат през цялата нощ.

В планинската част дъждът е придружен от умерен вятър. По данни на кметовете обстановката там е нормална, няма поражения и опасност за населението и инфраструктурата. Валежите са с по-висок интензитет и придружени с градушка в района на селата Камен и Крушаре. Улиците в Крушаре са трудно проходими. Няма сигнали за поражения в имотите. В този район има сигнали за пречупени клони на дървета. Взети са мерки за премахването им. Няма препятствия по междуселищната пътна мрежа. Очаква се част от дъждоприемните съоръжения да не функционират нормално заради падналите валежи и листопада.

Общинската администрация предупреждава при шофиране и преминаване по улиците и особено по места от уличното платно, където има образуван по-голям воден стълб да се шофира с повишено внимание.

Към момента няма критични участъци по реките в урбанизираната територия с опасност от влизане на водите в речното корито.

Състоянието на язовирите е нормално. Извършва се наблюдение и обмен на информация с кметовете в тези населени места, както и с контролните органи.