close
България

Васил Иванов: Напуснах заради Дарина Серелска

vasil-ivanov

Директорът на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина Сарелска е причината Васил Иванов да напусне медията. Това разкри той на пресконференция, която даде съвместно със Слави Трифонов и екипа му.

Иванов обяви, че Сарелска е забранила предаванията му, в които прави разкрития срещу кметове и източването на пари по обществени поръчки.

„До изборите през 2015 г. правехме предавания свободно. Тогава обаче ГЕРБ спечели. Сарелска ни събра и каза да спрем с тези теми, не били актуални. А преди това твърдеше, че са едни от най-гледаните неща в телевизия“, коментира Иванов. Той пусна и запис, на който разговаря с колегата си Марин Николов и говорят имено за забраната.

„Преди да излезе забраната да не закачаме кметове, направих разследване за кмета на Неделино Стоян Беширов. Получих информация, че той ще прави ремонт на детска градина за 1,5 млн. лв и че всичко ще мине само по документи. Направихме репортаж, кметът застана пред нас и говори пред боядисаната дограма“, продължи Иванов.

ДАНС също разследва Беширов. Иванов и директорката Силвия Зурлева за извикани да дадат показания. От служители на агенцията Иванов научил, че има теч на информация от екипа на предаването към Беширов. „Казаха ми, че има къртица. Не вярвах, защото само няколко хора знаехме какво се прави“, заяви журналистът. Тогава получил лист с името на Сарелска.

„Нямам доказателства за разлика от записите на разговори с колеги и месинджъра ми, но съм готов да застана на детектор на лъжата“, обяви Иванов.

„Никога не съм си представял, че ще правя разследване срещу собствената си телевизия и собствената си шефка. Два дни ми отне, за да видя кой стои зад цензурата, защо и по какви канали тя е решила да ни манипулира“, обяви той.

„Дарина Сарелска е от Златоград“, обяви Иванов и показа снимка на мъж. „А това е Недялко Славов, бивш и настоящ депутат от ГЕРБ. Бил е и областен управител“, продължи той и извади общо фото на двамата. „Сарелска е снаха на Славов“, уточни журналистът.

След това показа как фирма на Славов получила поръчка за 57 000 лв от община Златоград, докато бил за кратко извън политиката. Тя идвала от кмета, който му бил и куп.

По-късно Сарелска спряла разследване срещу районен столичен кмет, въпреки че голяма фирма, спонсор на Нова телевизия, алармирала за нередности.

„Побеснях. Втори път не могат да ме спират. 25 години работя като журналист, всички в Нова телевизия ме познават. Можеше да си стоя и да си вземам заплатата, която е доста добра и нищо да не правя. Но не мога така. Това трябва да спре. Тези хора мислят, че се издигат пред политиците с тези неща“, отсече Иванов. Според него Сарелска е натискала колегите му да го плюят във „Фейсбук“. А други го правели, защото и били дружки и ходели заедно на море. /standartnews.com