close
България

Ваучери за безплатно изследване и съвети как се кандидатства по Фонд „Ин витро“ на щанда на УМБАЛ Бургас тази събота

bebe-1

Какви са предимствата за двойките от Бургас, които искат да кандидатстват за финансова помощ за ин витро, кои са най-важните изследвания, кога е най-точният момент да се прибегне към процедурата и какви са алтернативите. На всички тези въпроси и на още много ще отговорят специалистите от Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас, благодарение на което в последните 5 години стотици семейства сбъднаха мечтата си да станат родители. Звеното се представя със свой щанд на експо алеята на ин витро клиниките, която ще отвори на 10-ти юни (събота) от 11:00ч. до 16:30ч. в зала „Георги Баев“ на Морското казино. Събитието е организирано от Сдружение „Зачатие“с подкрепата на Община Бургас и е посветено на Деня на репродуктивното здраве.

За първите посетители на щанда на УМБАЛ Бургас са предвидени специални подаръци – ваучери за безплатно ултразвуково изследване и консултация. Двойките ще могат да получат и информация за процедурите, които се извършват в Звеното. Също и насоки как се кандидатства за финансова помощ пред Център „Фонд за асистирана репродукция“ и общинския фонд. На въпросите на двойките ще отговаря началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев, който ще изнесе и презентация.

Предимството на Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас е, че спестява необходимостта на двойките да пътуват до други градове. А бременността на пациентките се следи постоянно до самото раждане. Това става благодарение на обединените усилия на лекарите от Звеното по асистирана репродукция, Родилно отделение, Отделението по гинекология и Отделението по неонатология.