close
България

Вдигат заплатите на учителите през март

uchitel

Има потвърждение, че увеличението на заплатите на учителите ще се случи през месец март. Това заяви говорителят на служебния кабинет Ирина Белчева на брифинг след редовното правителствено заседание. По думите й увеличението ще бъде изплатено със задна дата от 1 януари и учителите ще получат парите си накуп.

За отпускането на великденските надбавки, Белчева уточни, че ще бъдат подпомогнати над 1,2 млн. пенсионери от общо над 2,1 млн., което е повече от половината или със 77 000 повече спрямо месец декември 2016 година. По думите ѝ тези средства се осигуряват от преструктурирането на националния бюджет, пише „Труд“.

Във връзка с отпадането на ДДС върху дарените храни в сила от началото на тази година, министър-председателят е възложил на министрите на земеделието и храните, на труда и социалната политика и на финансите да подготвят в двуседмичен срок необходимите подзаконови нормативни актове за прилагане на закона, за да се гарантира достъпът на храните до хранителната банка в полза на нуждаещите се.