close
България

Велоуикенд – 2023 ще се проведе в Ямбол на 22 и 23 април

1

Ямбол ще бъде домакин на състезанието „Велоуикенд“ – 2023, което ще се проведе на 22 и 23 април в Лесопарк „Боровец“. Мероприятието ще включва две дисциплини в колоезденето – „Колокрос“ (СХR) и „Крос-кънтри Олимпик“ (ХСО) и се организира със съдействието на Община Ямбол и Спортен клуб – Райдърс Юнайтед.

Началото на събитията ще бъде дадено на 22 април, събота, в 9:00 часа, когато ще започне регистрацията за участие в първата дисциплина – „Крос-кънтри Олимпик“ (ХСО). Успоредно с регистрацията ще протече и загрявката на състезателите, а в 13:00 часа ще започне и основната част – финалите.

Награждаването ще се състои до тридесет минути след финала на последния състезател.

На следващия ден – 23 април, неделя, по същата програма ще се проведе и втората дисциплина, част от „Велоуикенд“ –  2023, а именно „Колокрос“ (СХR).

Състезателите няма да заплащат такса за участие, но ще се изисква лиценз към Българската федерация по колоездене и заплатена застраховка към него.

Всеки състезател, който желае да се включи в състезанието, трябва да използва защитна екипировка, състояща се от каска и очила.

Наградният фонд на състезанието, осигурен от Община Ямбол, е 3640 лева. Към него ще бъдат прибавени и различни подаръци.