close
България

Ветровита сряда

opasniBB_1

Жълт код заради силен вятър е обявен за утре, 16 януари, за Сливен и още 17 области на страната. В сряда ще духа силен запад-северозападен вятър с пориви до 22 м/с, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В Източна България в часовете до полунощ ще е облачно, все още ще прехвърча сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад и с него ще прониква по-студена въздушна маса. След полунощ преваляванията ще спрат, облачността бързо ще намалее, във вътрешността до ясно. Вятърът временно ще отслабне до умерен и от север ще се преориентира от запад.

Сутринта в сряда ще е студено с минимални температури между -6 и -1 градус. Утре, по слабо изразен топъл фронт, облачността от запад временно ще се увеличи. В Дунавската равнина и по Северното Черноморие вятърът от запад отново ще се усили с пориви до 15 м/сек. Максималните температури ще се повишат до 2-7 градуса.

Вълнението на морето през нощта ще се увеличи до 3-4 бала, през деня ще спадне до 2-3. Температура на морската вода е 5-6 градуса.