close
България

Виваком вдига таксите от февруари

mobile_telefon_gsm

Със свое съобщение до абонатите от телекомуникационната компания Vivacom уведомиха клиентите си, че отново повишават цените.

По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива, пише в съобщението.

Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга. Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г., обявяват те.

В общите условия на компаниите е включена клауза, която позволява на мобилните оператори да индексират цените на услугите според нивото на инфлацията не по-често от веднъж в рамките на една календарна година.

От А1 и Yettel заявиха, че за момента няма взети решения за по-високи такси. Такова обаче не е изключено след официалното обявяване на индекса на инфлацията за 2022 г.

През март миналата година месечните такси при всички мобилни оператори бяха вдигнати средно с 1 лев.