close
България

Внезапно почина бургаският адвокат Евгений Мосинов

1

В навечерието на Никулден ни напусна известният бургаски адвокат и общински съветник Евгений Мосинов. Той е починал внезапно тази сутрин, минути преди да влезе в съдебно заседание.

По всяка вероятност 53-годишният адвокат е бил покосен от инфаркт.

Евгений Мосинов беше сред най-ярките фигури на съвременното правораздаване в Бургас. Отлично подготвен по гражданско право, той владееше материята до съвършенство, доказвайки своя професионализъм, както в съдебната зала, така и дълги години като преподавател в Бургаския свободен университет. Със сигурност може да се каже, че през последните 2 мандата на местната власт Бургас не е имал по-добре подготвен и работещ в полза на обществото юрист.

Ето какво каза по този тъжен повод кметът Димитър Николов:

“Скъпи опечалени,

Приемете моите най-искрени съболезнования за кончината на Евгений Мосинов.
Заедно с вас скърбя за тежката загуба на един от най-умните мъже, които познавах, и един от най-добрите юристи в Бургас. С широтата на възгледите, с баланса между крайните мнения, с диалогичността си той намираше път към умовете и сърцата на хората. В този тежък момент мога да кажа единствено следното: Утеха за вас ще бъдат най-хубавите спомени за Евгений. Чрез тях той никога няма да ни напусне.

Пред паметта му – дълбок поклон!”