close
България

Водолази и планински спасители с кучета издирват изчезналата жена в Бургаско

navodnenie

Водолази и планински спасители пристигнаха в Черни връх, за да се включат в издирването на 67-годишната Стоянка, която е в неизвестност трети ден.

Планинските спасители с обучени кучета и специална техника за издирването на затрупани хора ще търсят жената.

Водолази също ще претърсват водоемите, обясниха от кризисния щаб, който следи ситуацията в региона след бедствието в област Бургас. На място има екипи на полицията, пожарната и много доброволци, които също помагат в издирвателната акция.

Междувременно от Бургаската болница съобщиха, че състоянието на 71-годишния мъж от с. Черни връх, който е съпруг на издирваната жена, е стабилно, но той продължава да е с опасност за живота. Реанимационните екипи на МБАЛ „Бургасмед“ продължават да му оказват медицинска помощ в отделение по „Анестезиология и интензивно лечение“, където той ще остане под наблюдение.

Пострадалият е докаран в лечебното заведение в изключително тежко състояние след бедствието – с хипотермия, фрактури на ребра, гръдна травма, със слаб пулс, без почти никакво кръвно налягане и в кома. Преди инцидентът мъжът е претърпял и инсулт. /dariknews.bg