close
България

Времето днес

prolet

Днес, започналото от запад увеличение на облачността ще продължи и към обяд в Западна, вечерта в Централна, а през нощта и в Източна България ще има валежи от дъжд. На отделни места, главно в Централна Северна и Югозападна България ще има гръмотевици. Вечерта облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източните Родопи и на места северно от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, на места в западните райони и по Черноморието малко по-ниски, в София – около 21°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността от запад също ще се увеличи и след обяд и вечерта ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите части на Рила и Пирин бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа предимно умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 13° по северното крайбрежие до 18°-19° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.