close
България

Времето днес

esen

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд от север-североизток облачността ще започне да се увеличава, значителна ще е през нощта срещу понеделник в източната половина от страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. След обяд със силен вятър от северозапад, през нощта срещу понеделник в Източна България от север-североизток ще нахлува студен въздух. Дневните температури все още ще са високи, максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София – около 24°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд и през нощта срещу понеделник облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, през нощта срещу понеделник по най-високите части – слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд облачността от север ще започне да се увеличава и през нощта срещу понеделник на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. През деня ще духа умерен западен-северозападен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 26° – 28°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през нощта срещу понеделник ще започне да се усилва.