close
България

Времето днес

esen

Днес ще се задържи топло. Облачността над страната ще е променлива със слаби валежи на места главно в западните райони. Ще продължи да духа до умерен, на места северно от планините временно силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабва. По-късно през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°, в София – около 27°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността също ще е променлива, на отделни места в масивите от Западна България със слаби превалявания. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но след обяд ще намалее до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб и умерен южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.