close
България

Времето днес

snqg-zima

Днес валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна. На много места ще са значителни по количество. Още преди обяд в планинските райони и на отделни места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а до края на деня мокър сняг ще завали и на много места в останалата част от страната. Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България – временно силен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, към 14 часа в по-голямата част от страната ще са между 1° и 4°; в София – около 2°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Ще има условия за навявания и виелици. Ще нахлува студен въздух и през деня температурите рязко ще се понижат. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух и към 14 часа температурите ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.