close
България

Времето днес

dyjd

Днес облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в следобедните часове, ще превали слаб дъжд, в планините над около 2000 m – сняг. До около обяд на места в Горнотракийската низина и котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, в Северна и Източна България – до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, малко по-ниски в Горнотракийската низина, където мъглата ще бъде трайна, в София – около 9°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще бъде значителна. На отделни места ще има валежи от слаб сняг, под около 2000 m – от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 7°, на 2000 m – около 0°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, преди обяд по южното крайбрежие с мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в северните райони – 3 бала.