close
България

Времето днес

leped-zima

Днес вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и източните райони ще е силен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд – до предимно слънчево време. В сутрешните часове в Северозападна България има условия за образуване на поледици. Максималните температури ще са между 5° и 10°, малко по-ниски в котловините от Западна България, в София – около 4°.Това е прогнозата на НИМХ.

Сутринта над планините облачността ще е значителна и на отделни места, главно в масивите от Западна България, все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа до силен, по високите и открити части – временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Сутринта по Черноморието облачността ще е значителна, но след обяд ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.