close
България

Времето днес

dyjd

Днес от северозапад валежите от дъжд ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее, най-късно в Източна България. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – временно силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще е облачно с валежи предимно от сняг и на височина над 1700 m ще се образува нова снежна покривка. След обяд от запад валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 1°, на 2000 m – около минус 5°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.