close
България

Времето днес

oblak-dyjd

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време, с временни разкъсвания на облачността преди обяд. В сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, докато в останалата част от страната валежите временно ще спрат. След обяд от югозапад ще започнат валежи, предимно от дъжд, в северозападните райони и по високите поле на Западна България от мокър сняг. Ще духа слаб, след обяд в Източна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток. Максимални температури между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски – между 2°-5°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, ще обхванат страната и ще се усилят. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините ще е облачно. След обяд от югозапад ще започнат валежи от сняг, под 1000 метра от дъжд, които до вечерта ще обхванат масивите от Западна и Централна България. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места по северното крайбрежие все още ще превалява дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта отново ще се активизират. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

На 23.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:50 часа и ще залезе в 17:26 часа. Продължителност на деня 09:36 часа.

На 23.01.2019 луната ще изгрее в 20:23 часа и ще залезе в 09:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.