close
България

Времето днес

01.04.18

Днес през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. Около обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него нахлува по-студен въздух. В сутрешните часове от запад ще започнат валежи, които по-късно през деня ще обхванат цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици. Максималните температури ще са между 14 и 19°.

Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра – от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е 7 – 8°.

Слънцето ще изгрее в 07:09 часа и ще залезе в 19:52 часа. Продължителност на деня 12:43 часа.

Луната ще изгрее в 20:57 часа и ще залезе в 07:56 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: пълнолуние.