close
България

Времето днес

zima

Облачността ще се увеличи и над Източна България, и след обяд над цялата страна ще бъде значителна, а вечерта в западните райони ще започнат и превалявания от дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър, който през деня ще започне да се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен. През нощта срещу понеделник на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, съобщиха от НИМХ.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността до вечерта постепенно ще се увеличи. Ще остане без валеж. Ще духа до умерен южен вятър, който през деня ще се усилва и вечерта вече ще е силен. Максималните температури ще бъдат между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта по северното крайбрежие ще бъде 4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Вечерта ще започнат валежи от сняг, под 1500 м – от дъжд. Ще духа умерен и силен, вечерта бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5, на 2000 метра – около 0 градуса.