close
България

Времето днес

dyjd-chadyr

Днес ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони – от сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта на много места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат от 1° – 3° в Северозападна България до 10° – 11° в югоизточните райони от страната, в София 3°-4°. Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг, под 1100 – 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад – северозапад и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. На много места по планинските проходи ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от изток. След обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Температурата на морската вода е 7° – 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала. През нощта вятърът ще се ориентира от север-североизток.