close
България

Времето днес

zima-snqg

Днес облачността ще бъде предимно значителна и на много места в страната ще превалява сняг, на места покрай Дунав дъжд и сняг. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България и по долината на Струма временно силен вятър от север, с който ще нахлуе още студен въздух. Максималните температурите в повечето райони ще бъдат между 1° и 6°, в София 1°-2°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, на много места ще има валежи от сняг, в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България ще са значителни. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа предимно силен северен вятър, с който температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места в северните райони ще превали слаб сняг, на юг – дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, с който ще застудее. Максималните температури ще бъдат 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.