close
България

Времето днес

prolet

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от юг облачността ще продължи да се увеличава и на места, главно в югоизточната половина на страната и планините ще превали дъжд, на отделни места ще има и по-съществени количества. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в източните райони – до умерен, след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността от юг ще се увеличава и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-съществени количества, над около 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд, които след обяд ще са на много места; ще има и по-съществени количества. Ще духа до умерен вятър с южна компонента. Температурите на въздуха ще бъдат 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.