close
България

Времето днес

snqg-zima

Днес още в сутрешните часове валежите и в крайните югоизточни райони ще спрат. Облачността ще се разкъса, но над Дунавската равнина, високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони ще се задържи значителна; на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната вятърът ще отслабне и ще е умерен, а в западната – слаб, от север-североизток. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще се задържи значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен, по билата и бурен североизточен вятър. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 7°.

По Черноморието силният вятър от север-североизток постепенно ще отслабва, но ще се задържи умерен до силен. Облачността от север ще се разкъса, но над южното крайбрежие ще се задържи значителна. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.