close
България

Времето днес

oblak-dyjd

Днес облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще има в югоизточната половина от страната. Ще продължи да духа умерен вятър, в Западна България – от северозапад, в Източна – постепенно ще се ориентира от североизток, в югоизточните райони временно ще се усилва и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, малко по-високи в крайните югозападни райони, в София – около 7°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен вятър със западна компонента, след обяд в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток, на юг временно ще се усилва. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода ще е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.