close
България

Времето днес

zima

Днес облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и след обяд над по-голямата част от страна ще бъде значителна. Ще остане почти без валежи. В сутрешните часове на отделни места в равнинната част от страната видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и по-късно след обяд в много райони ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 9°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността също ще се увеличи, най-късно над Рило-Родопската област, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието още преди обяд облачността от север бързо ще се увеличи и ще бъде предимно облачно. Само на отделни места по северното крайбрежие е възможно да преръми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който по-късно през деня ще отслабне и стихне. Максималните температури ще бъдат 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.