close
България

Времето днес

zima

Днес ще се задържи много ветровито, по северните склонове на планините ще духа бурен и поривист южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива по-значителна над планините и на места, главно по южните им склонове, ще превали. Вечерта над западните райони ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни райони – интензивен. Температурите остават високи, максималните – между 16° и 21°, в районите с фьон – и по-високи, в София – около 18°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще е много ветровито. Ще духа силен и бурен, по откритите части и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и главно по южните части ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще бъде ветровито със силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.