close
България

Втора самостоятелна изложба на Алла Балан беше открита в Сливен

DSC_0274_1600x1064

Втората самостоятелна изложба на художничката Алла Балан „България през погледа на една бесарабска българка“ беше открита снощи. Акварелите са подредени във фоайето на зала „Май“.

Алла Балан е от Болград, Украйна. Завършила е известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, а по-късно и Измаилския държавен хуманитарен университет. Първата й изложба в град Сливен е била реализирана през 2014 година.

„Тези картини са израз на творческите Ви усилия и Вашата любов към България и града ни. Смятам, че всеки художник оставя част от себе си в творбите си, част от възгледите си, своята емоция. Пожелавам Ви много успехи и изяви, а почитателите на картините Ви да се множат“, заяви по време на откриването заместник – кметът Стоян Марков.

На събитието присъстваха още заместник – областният управител Димитринка Петкова, Соня Келеведжиева, художници, граждани и ученици.

Организатори на изложбата са Община Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Общественият съвет за сътрудничество с бесарабско- таврийската диаспора с център Сливен, както и от българи от Болград.