close
България

Второ място за отбора на ОДМВР-Сливен в приятелския турнир по футбол за празника на Военна полиция

1

При строго спазване на противоепидемичните мерки се проведе приятелския турнир по футбол по случай професионалния празник на Военна полиция-5 ноември.

Мачовете се играха без публика от 2 до 4 ноември на игрището на Щаба на армията в град Сливен. В приятелските срещи участие взеха 8 отбора. На финала сили премериха отборите на ОДМВР-Сливен и Военна полиция-І. Купата на победителя вдигна отборът на Военна полиция, отборът на Областната дирекция на МВР остана втори, трети са състезателите на Военно формирование 22220, четвърти останаха служителите на РСПБЗН-Сливен.

Купата на победителите връчи  полковник Веселин Георгиев директор на Регионална служба „Военна полиция” в Сливен. Той поздрави отборите и благодари на участниците за отличния феърплей, като и за отборната и лична отговорност при спазването на мерките, предвид сложната епидемична обстановка в Сливен и страната.

Бяха връчени допълнителни награди за „Голмайстор”, спечелен от Добрин Радилов РСВП-Сливен, „Феърплей играч”, който отиде при Димо Димов от РСПБЗН-Сливен, „Най-добър вратар” за Светозар Лазаров от РСВП-Сливен и „Най-полезен състезател” за Стефан Мъндев от ОДМВР-Сливен.

На 5 ноември Служба „Военна полиция” отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1991 година с постановление на Министерски съвет се създава Военна полиция на регионален принцип. С този държавнически акт се създава първото формирование в българските въоръжени сили по образец на НАТО.