close
България

Върховната касационна прокуратура ще разследва скандалния случай с горското в Сливен

peicho

В няколко поредни предавания „Господари на ефира“ разказаха за случай на безобразно харчене на държавни пари. Нередностите се случват в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

1 600 000 лева са били отпуснати за ремонта на горски автомобилен път. Въпреки „изхарчените“ средства, състоянието му остава плачевно. Вчера чухме разказа на бивш служител на директора инж. Пейчо Върбанов. Днес ще видим какво още има да каже този мъж пред репортера Димитър Върбанов.

„Пейчо Върбанов има арогантно отношение към колегията, кара ги да подписват протоколи за приемане на дейности, които са били изпълнени частично, което може да причини проблеми на съответните лица. Освен това инжинерът демонстрира близки отношения с властта“, разказва бившият служител. Той признава, че е бил отстранен от длъжност, защото не се е съгласявал да се подчинява на директора.

Наред с другите облаги, се оказва, че Пейчо Върбанов разполага с големи средства дори за представителни разходи.

По темата отношение взе и главна прокуратура. Говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че тази проверка в Сливен ще бъде извършена лично от прокурор от Върховната касационна прокуратура. Вероятно проверката ще отнеме 2 месеца.