close
България

В деня на Земята бургазлии ще тестват последно поколение електромобили

elektromobil

На 22 април – световния Ден на Земята, в Бургас ще се проведе първата по рода си е-drive Aкадемия. Целта на инициативата е да представи пред широка публика, що е то изцяло безвредно за околната среда градско шофиране, да отговори на въпросите на хората, какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират. В рамките на Академията участниците ще имат възможност и сами да изпитат, какво е усещането да караш електромобил, като специално за този ден в Бургас ще пристигнат и ще бъдат представени най-новите модели на марката Volkswagen: e-Golf, e-up, Golf GTE и Passat Variant GTE.

Академията ще се проведе в новооткрития Морски център Магазия 1 в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, с начало 11.00 часа. Входът е свободен. Предвидена е лекционна част – до 12:30 ч. и практическа (тестово шофиране) – от 13:00 до 15:00 ч. Всички участници, преминали успешно и двата модула, ще получат сертификати за преминато обучение по „Мобилност в бъдеще време“.

e-drive Aкадемия се организира от Volkswagen България, Вестауто-М ООД – официален представител на марката за Югоизточна България и Община Бургас, с любезното съдействие на Пристанище Бургас ЕАД. Събитието е в подкрепа на общинската политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт, в контекста на глобалните климатични промени и усилията на много държави по света постепенно да ограничават употребата на фосилни горива – нефт, газ, въглища.
През следващите две седмици електрическият e-Golf – модел 2017 г., с нулеви вредни емисии и пробег до 300 км с едно зареждане на батерията, ще остане в Бургас за нуждите на общинската администрация, която е пионер по отношение на въвеждане на е-мобилността в своята дейност.

Батерията на новия е-Golf е литиево-йонна и се зарежда на 80 % за 1 час и на 100 % до 6 часа. Мощността му, в сравнение с предишния модел, е увеличена от 15 кВ на 100 кВ, а въртящият момент – от 20 Nm на 290 Nm. Ускорението до 100 км/ч става само за 9.6 сек. Това е първият електрически автомобили с жестово управление в инфотейнмънт системата си.
Повече за този и другите електромобили на Volkswagen вижте тук: https://www.volkswagen.bg/e-mobilnost

ПРОГРАМА
е-Drive Aкадемия
Организирана от: Volkswagen България и Община Бургас,
с подкрепата на Пристанище Бургас ЕАД

Дата: 22 април 2017 г., Ден на Земята
Място: Морски център Магазия 1 и прилежащ паркинг

11:00 – 12:30 ч.      Лекция
12:30 – 13:00 ч.      Кафе пауза
13:00 – 15:00 ч.      Тест драйв
Вход: свободен