close
България

В Жеравна ще бъде разкрита третата изнесена приемна на „ВиК“ – Сливен

vik_sliven

Във възрожденската Жеравна ще бъде разкрита третата изнесена приемна на „ВиК“ – Сливен. Тя ще бъде отворена, със съдействието на местното кметство, на 6 април 2017 г. в читалището на с. Жеравна.

От 12 до 15 часа потребителите на водни услуги могат да се срещнат и разговарят с представители на ръководството на водния оператор и ръководителя на района и да поставят своите въпроси. В срещата ще участва и управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев. Приемната в село Жеравна е част от инициативата на „ВиК“-Сливен за разкриване на изнесени приемни на територията на цялата Сливенска област, с цел ръководството на дружеството да  намери най-бързото и ефективно решение на проблемите.

Намирането на нов водоизточник за Жеравна е задача от първа необходимост за преодоляването на водния дефицит в селото, посочи управителят на „ВиК“-Сливен инж. Севдалин Рашев. Той е породен от наличието на над 40 къщи за гости в туристическата дестинация, които повишават в пъти консумация на вода през лятото. По въпроса работят експерти от специализирана фирма за сондажи, които ще участват в изнесената приемна с информация и предложения. След няколкодневни проби, специалисти от лабораторията на „ВиК“ – Сливен са установили местата на течовете в Жеравна, породени както от старата водопроводна система на селото, така и от небрежно изпълнение на изградената в малък район нова водопроводна мрежа. Препоръките са за изготвяне на нова схема на водоснабдяването в селото.

Жителите на с. Жеравна  могат да се запишат за участие в приемната в пресцентъра на „ВиК“ – Сливен, на тел. 0884362852 или при кметицата на селото Галя Недева. Приемната може да бъде посетена и без предварително записване.