close
Спорт

В Международния олимпийски ден стартира традиционната регата „Черноморец Бургас“

regata

Ветроходци от цялата страна ще опънат платна в Бургас в Деня на основаването на Международния олимпийски комитет – 23 юни. В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата „Черноморец Бургас“. До неделя /включително/ ще бъдат провеждани състезателни гонки в акваторията пред Моста. Събитието се организира от яхт клуб „Черноморец Бургас“, със съдействието на Община Бургас.

Регатата ще бъде най-добрата възможност за националните ни състезатели в клас „Оптимист“ за проверка на подготовката им, дни преди Европейското първенство, на което домакин е отново град Бургас.

Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, както и в олимпийските класове Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас „Оптимист“ ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, на територията на Яхт клуба отново ще се проведе „Регата на въже“ – фото изложба с най-интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба, съвместно с Бургаската фотографска общност.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на три ветроходни центъра – Бургаската съдийската колегия от ЯК „Черноморец Бургас“, с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия, а съдийското жури ще бъдат оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, членове са Бистра Рачева – РВСК Варна и Валентин Николов – РВСК Бургас.

http://chernomorets-bs.org/1_Home/Home.html  

https://www.facebook.com/yachtclub.chernomorecburgas/

chernomorec_yachtmen@abv.bg    

0887 61 07 62

 ПРОГРАМА НА РЕГАТА „ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС“ 2017

Петък  23.06.2017  г.

10:30 – Техническа конференция

11:30 – Откриване на регатата

12:55 – (предупредителен сигнал за първа гонка за деня) – Гонки

Събота  24.06.2017  г.

10.55 – (предупредителен сигнал за първа гонка за деня) – Гонки

 Неделя 25.06.2017 г.

10.55 – (предупредителен сигнал за първа гонка за деня)  – Гонки

Предупредителен сигнал няма да бъде даван след 15.30 часа  в последния състезателен ден.

16.30 – Закриване* и Награждаване на победителите  на Регатата.

* Възможно най-рано след изтичане на протестното време и обработка на резултатите.