close
Спорт

В неделя ще наградят пред Летния театър най-добрите в колоездачния турнир „Купа Бургас“

koloezdene bs

За пета поредна година Бургас ще е домакин на силния турнир по колоездене Колокритериум  „Купа Бургас“ за всички възрастови групи. Той е част от спортния календар на родната федерация в този спорт. Съорганизатор е местният колоездачен клуб „Черноморец“. Традиционно всяка година в турнира участват най-добрите от страната. В новото издание са записани 150 състезатели, като повечето от тях премериха сили и в Международната колоездачна обиколка от българска страна.

Бургаската школа ще бъде представена от момчета и момичета младша възраст, момчета старша възраст, юноши младша и деца до 12 години. Както всяка година, Община Бургас осигурява много предметни награди за всички участници и победители в турнира. Награждаването на най-добрите ще се състои в неделя, 9 август, от 13.30 часа пред Летния театър.

Бургаската колоездачна школа има утвърдени традиции в този труден спорт. Динамичното развитие на спорта в града извежда на преден план все повече нови и млади таланти, гладни за успехи на национално и международно ниво.

Община Бургас благодари на колоездачен клуб „Черноморец“ за положените тази година усилия при организирането на традиционния Колокритериум  „Купа Бургас“ и 67-та международна колоездачна обиколка на България.