close
България

В Никулденското градче кипи общоградско веселие, елате да се повеселим заедно

1

В Никулденското градче до Часовника кипи общоградско веселие. Кметът Димитър Николов лично подпечата и подписа новото празнично издание на общинската книжка с автентични рибни рецепти „Вкусни ястия от Бургаската трапеза“.

Децата се снимат с интересни фотоколажи и участват в забавни творчески ателиета в специална празнична арт зона с работилнички.

Едновременно с това на сцената с корабчето в никулденското градче започна един от празничните концерти, в който участват рок група „FOUR“, Бургаския духов оркестър, ансамбли при НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и вокална група „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева.

С празнично и музикално настроение, преди големия Никулденски концерт на площад „Тройката“, зареждат бургазлии още пет пространства. Много музика и танци до Компаса раздават квартет „Арте“ и рок бандата „Stiff Bone“. Другото „горещо“ място в декемврийския ден е пред сградата на Археологическия музей на ул. „Богориди“ 21, където свирят класическите музиканти от квартет „Вива“ и рок групата „Euphoria“.

Атмосферата на празника се допълва с раздаване на традиционния рибен курбан, приготвен по стара рибарска рецепта, а пунктовете са до Часовника, до Компаса, на Магазия 1 до Морска гара и до СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“.

Празникът продължава с церемонията по обявяване на „Художник на годината“ и „Бург на годината“, а от 13.30 часа е традиционната „златна“ снимка на имениците пред сградата на Община Бургас.

Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад „Тройката“ в 17.30 часа.

Община Бургас благодари на всички, които се включиха и подкрепиха програмата за празника на града да е толкова разнообразна и атрактивна, а атмосферата неповторима. Това са ученически оркестри към НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Детска фолклорна група „Чинките“ при НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“, танцови състави „Слънчо“, „Младост“, „Ритъм“, квартети „Вива“, „Арте“, групите „FOUR“, „Stiff bone“, „Euphoria“, вокална група „Морски песъчинки“  и смесен хор „Родна песен“ с диригент Милена Добрева и Арт къща „Ла Малена“, група „Тоника Домини“, ФФ „Чинките“, ТС „Младост“, ТС „Медено котле“, оркестър „Веселие“ с народните изпълнители Цветелина и Панайот Стойчеви, НЧ „Изгрев 1909“ –  Бургас, Клуб „Приятели на морето – Бургас“, РБ „Пейо Яворов“, „Дома на писателя“ и всички изпълнители, които ще се качат на голямата празнична сцена на площад „Тройката“.