close
България

В Нова Загора отчетоха дейностите по саниране на СОУ „Иван Вазов“

2

Заключителна пресконференция по проект „Подобряване на енергийната ефективност на СОУ „Иван Вазов“ се проведе в Нова Загора.

Проектът се финансира от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ . На събитието присъстваха кметът на Община Нова Загора – Николай Грозев, екипът по управление на проекта, служители от учебното заведение, гости, представители на фирмите изпълнители.

„Това е първата финализирана сграда, обновена по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Още тринадесет, сред който десет многофамилни жилища, ще бъдат реновирани, с цел постигане на по-добра енергийна ефективност. Съвсем скоро ще се радваме и на новата визия на полицията в Нова Загора. Щастлив съм, че имаме възможността да използваме ресурса на европейските фондове и програми, за да правим града ни по-добро място за живеене с по-благоприятни условия за хората .“ – сподели кметът Грозев.

Пресконференцията финализира изпълнението на проекта. Заместник-кметът на Община Нова Загора и ръководител на проекта – Ивайло Енев, запозна присъстващите с фирмите, изпълнили дейностите по проекта. Иванета Колева – гл. специалист в отдел „ЕФП“ към Община Нова Загора и координатор на проекта, представи презентация за целите, дейностите и постигнатите резултати, след неговата реализация. /dariknews.bg