close
Спорт

В Нова Загора се проведоха общински ученически игри

1

И тази година общинските ученически игри предизвикваха много емоции и вълнения.

Стартът им беше даден на 15 януари, като в продължение на четири дни се проведоха планираните срещи по волейбол в трите възрастови групи: 5-7 клас момичета и момчета; 8-10 клас юноши и девойки и 11-12 клас юноши и девойки.

В тазгодишната надпревара се включиха възпитаници на три училища: СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов” и Професионална гимназия по техника и технологии. Техните изяви на волейболните игрища доставиха истинска радост на феновете им. Младите волейболисти показаха, че са овладели много добре тънкостите на играта и играха екипно, с много настроение, показвайки техника и класа.

По регламент, победителите в общинските ученически игри ще представят нашия град на областно ниво. Това са: момчета 5-7 клас от СУ „Иван Вазов“; момичета 5-7 клас от СУ „Христо Ботев”; юноши 8-10 клас от СУ „Иван Вазов”; девойки 8-10 клас от СУ „Христо Ботев”, девойки 11-12 клас от СУ „Христо Ботев” и юноши 11-12 клас от ПГТТ.

Всички отбори получиха награди, осигурени от Община Нова Загора – купи, грамоти и индивидуални награди за най-добрите реализатори.

Миналата година Нова Загора беше представена не само на областно ниво, но и на зоналните първенства, което е още един стимул за нашите състезатели да продължат напред. Пожелаваме им спортно щастие, успех и достойно представяне в предстоящите срещи.