close
България

В Сливен няма данни за процеси на радикализация

Syvet_sig

Към момента няма данни за процеси на радикализация в Сливен и територията на областта – това съобщи директорът на ДАНС-Сливен Николай Чиликов на заседание на Областния съвет за сигурност.

Целта на съвета бе да оцени готовността за реакция на ведомствата при кризисни ситуации, бедствие и терористична заплаха. „Всички институции са изработили планове за действие. Центърът за подготовка на специалисти /бившата танкова бригада – б.р./, има формирование от жива сила и техника, което е в готовност да реагира в усложнена зимна обстановка.

Лечебните заведения са с 1000 болнични легла, запасени са с лекарства и агрегати, ако се появи проблем с ел.захранването. От „Пожарна безопасност и защита на населението“ разполагат с автомобили и специализирана техника. Всички 18 линейки на Центъра за спешна помощ са снабдени с реанимационно оборудване, при нужда могат да се сформират допълнителни екипи“ – съобщи областният управител Чавдар Божурски.

Областната дирекция на МВР има разработки, свързани с противодействието на тероризма, проведени са срещи със съседните областни дирекции във връзка със зимната обстановка. Наскоро е направена тренировка на силите на МВР в Сливен за действие при евентуално извършване на опасна престъпна дейност – допълни Божурски. /trud.bg