close
Спорт

В Сливен се провеждат Отборни срещи по борба за кадети

DSC_7073

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри Отборните срещи по борба за кадети в спортна зала „Васил Левски“. Участват шест отбора с общо 110 от най-добрите спортисти по борба свободен стил в страната – „Локомотив“ – Горна Оряховица,  „Юнак-Локомотив“ – Русе,  „Илия Павлов“ – Велико Търново,  „Димитровград“ – Димитровград,  „Черноморец-свободна борба“ – Бургас и  АСК „Сливен“. Състезателите, които участват в днешните отборни срещи, ще представят страната ни  през 2024 година на Олимпийските игри.

„За мен е чест Сливен да бъде домакин на срещи между най-добрите кадети в борба свободен стил в България. Нашият град е със сериозни традиции в този спорт и аз неведнъж съм имал възможността да изразя своята подкрепа. Целта ни е да развиваме всички видове, да се стремим да осигуряваме по-добри условия и да се радваме на постиженията нашите състезатели. Благодаря на всички, които дават своя сериозен принос за подготовката на шампиони, които прославят Сливен в страната и по света. Надявам се сред вас да са бъдещите олимпийски шампиони на България!“.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба , Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.