close
България

В Ямбол отвори врати десети, юбилеен хипермаркет на „Практикер“

001

От днес в Ямбол отвори врати новия хипермаркет от веригата „Практикер“. По време на официалното откриване лентата бе прерязана от председателя на Съвета на директорите на „Видеолукс Хординг“ Тодор Белчев, кмета на Ямбол Георги Славов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ямбол е първият град, извън досегашната верига от магазини, в който изграждаме изцяло нов обект и това е 10-тият ни юбилеен хипермаркет, обяви Тодор Белчев. Той благодари на кмета на града за подкрепата, която са получавали във всеки един момент за реализиране на инвестицията си и изтъкна, че с новия обект са открити 70 нови работни места за млади хора, които по този начин ще останат със семействата си в града.

Влизането на такъв сериозен инвеститор в Ямбол е знак, че градът се развива има потенциал, каза от своя страна кметът Георги Славов. Той подчерта още, че за община Ямбол е привилегия да помага на всеки, който иска да инвестира тук, още повече, когато става дума за български фирми.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изрази адмирациите си към инвеститора и строителя за изграждането на обекта в изключително кратки срокове, а към кмета на Ямбол – за изключително добрия  бизнес климат в града, който може да бъде пример за останалите региони в страната.

Хипермаркет „Практикер“ – Ямбол бе изграден за срок от 6 месеца на обща площ от близо 6800 кв. м, от които над 5000 кв. м търговска площ. За улеснение на посетителите е изграден безплатен паркинг със 144 паркоместа, свързан с паркинга на съседния хипермаркет „Технополис”.