close
България

ГДБОП разби ямболска група, занимавала се с трафик на жени в Германия

policia_gdbop

ГДБОП, под ръководството на Специализирана прокуратура, неутрализира престъпна група от Ямбол, занимавала се с трафик на жени в Германия, съобщават от МВР.

Двама от участниците са задържани на 25 януари 2017 г. в Ямбол в хода на специализирана операция на ГДБОП. Установено е, че третият от участниците пребивава на територията на Германия, за него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в България.

 Според събраните до момента данни групата е действала от 2011 г. Двамата мъже набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге, ФРГ. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в германския град трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в „бизнеса“. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

На 25 януари Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия и с прокурорско постановление на двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Специализираният наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. /dariknews.bg