close
Свят

Германската полиция спаси мъж от бебе катерица

33

Германската полиция спаси мъж, преследван от бебе катерица. Служителите на реда в югозападния германски град Карлсруе се отзовали на сигнал за помощ и пристигайки на място видели, че животинчето преследва собственика на имота, в който се настанило, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

От полицията съобщиха, че катеричката е била „задържана” и отведена в ареста, където заспала. В „Туитър” органите на реда публикуваха снимки на нарушителката, която е добре и за нея се полагат грижи в специализирана ветеринарна клиника. Катеричката е била кръстена Карл – Фридрих и е била предложена за талисман на полицейското управление.

Катериците обикновено се привързват към хора и започват да ги преследват, когато имат нужда от храна или помощ. Подобни „атаки” често са безобидни, но има случаи и на агресивни нападения.

През юли миналата година властите в Ню Йорк, САЩ, предупредиха посетителите на Проспект парк да внимават за особено агресивна катерица, успяла да нарани петима души. 3-годишно момченце в Корнуол, Великобритания, пък през 2016 година бе нахапано от шест враждебно настроени катерици.