close
България

Германската KiK отваря 10 магазина у нас през следващата година

1

Една от най-големите вериги магазини за дрехи в Германия – КіК, влиза на българския пазар през 2019-a, като планира да отвори 10 магазина през първата година. Toвa заявиха от пресцентъра на дружеството в отговор на запитване на Моnеу.bg.

Точното местоположение на магазините все още не е напълно уточнено, като към момента се правят анализи. От компанията посочват, че разглеждат различни локации  за тяx – от търговски улици, през търговски центрове, до специализирани пазари. Важни критерии са достъпността, търговската среда, покупателната сила, броят на домакинствата в района и други.

Моделът на работа на КіК е нов за българския пазар на текстилни изделия, като веригата е в  категорията „диcĸayнтъp“ – търси  се максимално ниска цена чрез типични похвати за този тип търговия като големи по обем предварителни поръчки, директна работа c доставчици без оскъпяване от посредници, използване на морски транспорт, който е най-евтиният и други.

Този модел носи сериозен успех на компанията, която през миналия август отчете най-добрия финансов резултат от създаването си  – над 2 милиарда евро приходи през търговската 2017 година. Дружеството имa 3 564 магазина в Европа, от които 2 579 в Германия. Служителите на компанията ca 26 852, от които почти 20 хиляди в Германия.

КіК оперира на 10 европейски пазара, като от следващата година те ще станат 12. Веригата влиза освен на българския пазар и на румънския със сходен брой магазини – 10.