close
България

Главен комисар Живко Коцев: Отлично институционално взаимодействие на структурите на Областната дирекция на МВР в Сливен, прокуратурата и местната власт

4

Главният секретар на МВР и неговият заместник присъстваха на годишния анализ на ОДМВР-Сливен. Гости на събитието бяха кметът на община Сливен, областният управител, административните ръководители на апелативна, окръжна и районна прокуратура, на съда и представители на местната власт.

Професионалното ръководство на МВР даде много добра оценка на работата на Областната дирекция на МВР в Сливен. Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев отбеляза, че ръководството на областната дирекция е постигнало значителни резултати по отношение на организацията, като е заложило на инициативи, които пряко да допринесат за постигане на по-добри резултати, както и за издигане на авторитета на полицейските служители. Той изведе пред  ръководството и състава на областната дирекция приоритетите, по които ще се оценява работата на структурата. От съществена важност е намаляване на пътнотранспортните произшествия, увеличаване на полицейското присъствие в малките населени места и борбата срещу наркоразпространението. Акцент в разговорите бе пътната безопасност и извеждането й като национален приоритет в работата  на МВР, както и необходимостта от тясно сътрудничество с останалите институции  на местно и централно ниво, имащи пряко отношение към пътния травматизъм. Главен комисар Коцев определи като тревожен показател изведените от отчета данни за двама повече загинали и увеличаване на ранените по пътищата в сравнение с предходната година. Бе отчетено  значителното завишение при административно наказателната дейност, където актовете са с 3000 повече от тези през 2022 година, а електронните фишове са увеличени с повече от 2000.

От изключителна важност  е служителите  в МВР да се вслушват в проблемите на хората и да се засили превенцията сред младите. Положително бяха оценени редица инициативи, които включват превенция сред подрастващите по отношение на престъпленията, пътния травматизъм, трафикът на хора и други.

Професионалното ръководството на МВР оцени положителната тенденция на спад с 3 пункта при регистрираните престъпления и повишаване на разкриваемостта с 6 пункта. Обърнато беше внимание на добрата и задълбочена оперативна работа, довела до голямата реализация по линия наркотици, при която през миналата година беше неутрализирана една от най-големите нарколаборатои за производство на марихуана в страна. В рамките на годишния анализ директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков изрази увереност, че резултатите ще бъдат надградени през текущата година.

Заместник- главният секретар главен комисар Димитър Кангалджиев увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите.

Много добра оценка за работата на областната дирекция бе дадена от заместник-административния ръководител на Апелативна прокуратура- Бургас  Йовита Григорова и административните ръководители на окръжна и районна прокуратура в Сливен. Те подчертаха, че постигнатите добри резултати са благодарение на доброто институционално взаимодействие.

Кметът Стефан Радев благодари на ръководството и на служителите на областната дирекция за добрата съвместна работа и усилията, които полагат за подобряване средата на сигурност в региона.